Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0066291OKC[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2018-05-18 16:312018-08-08 17:19
BildirenMelisA 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0066291: OKC MALİ RAPOR BİLDİRİMİ hk.
SoruMerhaba,

* YN ve Eski nesil OKC mükellefleri GİB'e OKC MALİ RAPOR BİLDİRİMİ yapmak için e-fatura ve e-arşiv mükkellefi olmak zorunda mı?

* Zorunda değilse; e-arşiv mükkellefi olmadan e-arşiv uygulama servisi üzerinden Gib'e MALİ RAPOR BİLDİRİMİ nasıl yapılacak?

Teşekkürler.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0112002)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2018-05-21 16:32

Merhaba Melis hanım,
Sorularınızın cevabı aşağıdadır.


* Yeni nesil ve Eski nesil OKC mükelleflerinin GİB'e OKC MALİ RAPOR BİLDİRİMİ yapmak için e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçmesi zorunlu mu?

Hayır; ÖKC Mali Rapor’larının GİB’e gönderilmesi için e-fatura ve/veya e-arşiv fatura uygulamasına geçmenize gerek yoktur.

* Zorunda değilse; e-arşiv mükkellefi olmadan e-arşiv uygulama servisi üzerinden Gib'e MALİ RAPOR BİLDİRİMİ nasıl yapılacak?

ÖKC’lerden gerçekleştirilen satışlara ait mali bilgilerin GİB’e bildirilmesi ile ilgili yöntemlerin seçiminin yapılacağı ve GİB’e gönderilecek Mali Bilgilerin gönderme Usul Ve Esaslarına ait Kılavuz en kısa sürede www.efatura.gov.tr ve https://ynokc.gib.gov.tr/ [^] adresinde yayımlanacaktır.

Bu işlem için kullanılacak Portal adresleri de Kılavuz ile birlik de en kısa sürede www.efatura.gov.tr ve https://ynokc.gib.gov.tr/ [^] adresinde yayımlanacaktır.


Powered by Mantis Bugtracker