Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0061577E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2017-11-30 11:532017-11-30 17:20
Bildirenturksat_efatura 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0061577: Hangi ProfileIDType senaryo tipindeki faturalara KABUL/RED uygulama yanıtı gönderilebilir?
SoruMerhaba,

UBL-TR Ticari Fatura Senaryosu - V 0.3.pdf kılavuzunda anladığım kadarıyla sadece TICARI fatura senaryosundaki faturalara KABUL/RED uygulama yanıtı gönderilmektedir. Buna göre TICARI IADE haricindeki tüm
TICARI - SATIS,
TICARI - TEVKIFAT,
TICARI - ISTISNA,
TICARI - OZELMATRAH,
TICARI - IHRACKAYITLI,
TICARI - SGK
kombinasyonuda ki faturalar için KABUL/RED Uygulama yanıtı geçerli midir?

Ayrıca http://forum.efatura.gov.tr/view.php?id=57408 [^] soruda yer aldığı üzere, ProfılID si TEMEL olmayan tüm diğer ProfılID tiplerin içinde KABUL/RED uygulama yanıtı geçerli midir?

Örnek Olarak
IHRACAT - ISTISNA

Genel Olarak Uygulama Yanıtı KABUL/RED hangi Profıl(Senaryo) Tipi ve Fatura Tipleri(InvoiceType) için geçerlidir?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0104081)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2017-11-30 13:02

e-fatura uygulamasında şu an 4 senaryo tipi bulunmakta olup bunlar, temel, ticari, yolcu bereberi ve ihracat faturasıdır.

 satış, tevkifat, istisna, özel matrah ve ihraç kayıtlı faturada temel veya ticari fatura senaryosu seçilerek işlem yapılabilir. ticari fatura olarak bu belirtilen faturaların düzenlenmesi halinde bunlara alıcı yasal sürelere göre red, kabul uygulama yanıtı dönebilir. yolcu beraberi ve ihracat faturalarında ise temel veya ticari olma durumu bulunmayıp işleyişi ve sistemsel kurgusu itibariyle bu faturalar zaten ayrı birer senaryodur. bu faturalara sadece gtb tarafından onay verme veya vermeme durumu sözkonusu olduğundan bu şekilde düzenlenmiştir.

sgk faturaları ise şu an portalda temel fatura senaryosu ve satış fatura tipi seçilerek düzenlenmekte olup, entegrasyon ve özel entegrasyon yöntemlerinde temel fatura senaryosu ve sgk fatura tipi seçilerek fatura düzenlenmektedir. yani sgk faturalarında şu anda sadece temel fatura seçilebilmekte, ticari fatura olarak düzenlenememektedir. dolayısıyla sgk faturalarına sistem üzerinden red/kabul yapılamamaktadır.


Powered by Mantis Bugtracker