Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0000585E-FATURAe-Fatura Entegrasyon YöntemiHerkese Açık2013-12-20 14:342013-12-27 18:18
Bildirenabdullahgurbuz 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0000585: E FATURA ENTEGRASYON
SoruE fatura hakkında birkaç sorum olacaktı. ..../.... İLLER arası Peugeot bayisiyiz. (Merkez şube 2 ayrı Server olarak) ve 01.01.2014 tarihi itibariyle e fatura mükellefiyiz. Herhangi bir özel entegratör firma ile anlaşma yapmamış bulunmaktayız. Kullanmakta olduğumuz program Efes yazılımdır. Efes Programını entegre olarak tüm modüllerini kullanmaktayız ve resmi muhasebeyi de içerisinde tutmaktayız.
Aynı şirket unvanı adı altında 01.01.2014 Tarihi itibariyle Ford ve Honda bayisini de şube olarak Şirket bünyemize katacağız. Bu aşamada sistem nasıl ilerleyecek, Şubelerin Alış Satış Faturalarını nasıl belirleyeceğiz, Gelen e faturalar şubelere ayrı ayrı mı gönderilip alınacak yoksa tekbir yere(server) sistemi kurup orada mı alış satış faturalarını takip edeceğiz, şubeler arası ayrı mali mühür mü alacağız, Ford ve Honda’nın e fatura sistemi nasıl ilerleyecek, bu bayilerden e fatura alıp verme nasıl olacak! bu noktada mevcut e faturaları siz belirli bir yerde mi toplayacaksınız, Ford ve Honda’nın e faturalarını nasıl çekeceksiniz, Şubeler arası kesmiş olduğumuz faturalar mevcut bunların işleyiş aşaması, alış satış faturaların karışıklığı nasıl ayırt edilecek,
Bu tarz firmalarda Tüm verileri tekbir program içerisinde tutmaya imkan sağlayan alternatifler nelerdir, tüm şube verilerini tek bir çatı adı altında toplayacak ara yüz program var mı acaba!
Konu hakkında acilen yardımcı olmanızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0000755)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2013-12-23 14:56
güncelleme tarihi: 2013-12-23 16:03

sayın ilgili,

e-Fatura uygulaması kapsamında bir vergi kimlik numarası ile sisteme dahil olabilirsiniz. aynı vergi kimlik numarasını kullanan şubeler için farklı bağlantı noktaları portal ve entegrasyon yöntemini kullananlar için mümkün bulunmamaktadır. bu durumda tüm faturalar tek bir sunucu üzerinden gönderilir ve alınır.

merkez ve şubelere farklı etiketler vermek ve fatura kesilen ve alınan noktaları merkez ve şube olarak belirlemek isteyen mükelleflerin özel entegratör yöntemini kullanmaları gerekmektedir.

merkez ile şubeler arası faturalaşma da e-Fatura da herhangi bir engel bulunmamaktadır. serbestçe düzenleyebilir, fatura not/açıklama alanına bilgi giriş yapabilirsiniz.

iyi günler.



Powered by Mantis Bugtracker