Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0053559E-DEFTER(Kategori Yok)Herkese Açık2017-03-09 15:292018-01-08 13:07
Bildirenyasinbucak 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0053559: E DEFTER GÖNDERİM SÜRELERİ
SoruKOLAY GELSİN E DEFTER GÖNDERİM SÜRELERİ NEDİR ARALIK DÖNEMLERİ TAKİP EDİLEN YILDA SÜRESİ UZUYORMU NİSANA
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0091269)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2017-03-22 14:35
güncelleme tarihi: 2017-03-22 14:50

Sayın İlgili,


a) Gerçek kişiler elektronik defterlerini, ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar kendilerine ait güvenli elektronik imza veya mali mühür ile imzalar.

b) Tüzel kişiler elektronik defterlerini, ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar (Hesap döneminin son ayına ait defterler kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın son gününe kadar) kendilerine ait mali mühür ile onaylar.

Özel hesap dönemine tabi tüzel kişiler, hesap dönemlerinin son ayına ait e-defterlerini kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın son gününe kadar gönderebilirler. Ancak e-Defter sistemi özel hesap dönemine tabi tüzel kişilerin son ayını tespit edememektedir. Bu durumdaki mükelleflerin Başkanlığımıza dilekçe ile başvurmaları halinde e-Defter sistemi kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın son gününe kadar açılacaktır.



Powered by Mantis Bugtracker