Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0047516E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2016-09-27 11:062016-12-29 17:25
Bildirenemine.1 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0047516: E-Defter Gönderilirken SMMM ve YMM Bilgileri Hakkında
SoruMerhaba,

E-Defter göndermeden önce Muhasebe programının parametresinde tanımlı SMMM ve YMM bölümü mevcuttur. Şirketin anlaşmalı olduğu SMMM yoktur. YMM vardır.
her iki tarafada 'YMM'nin bilgileri girilmektedir. Program otomotik olarak
SMMM bölümünü almaktadır. YMM' almamaktadır.E defter beratında Gönderen YMM bilgileri yer almakta olup, Adı SMMM geçmektedir. Bunu YMM kabul etmemektedir.

 YMM olarak çıksın istiyorlar. Sistem YMM bölümünü görmüyor. Programcı ile de görüştüm olmuyor. Gönderen bölümüne şirkette muhasebede çalışan sorumlunun Adı Soyadı yazılıyor. Sözleşme numara olmadan kabul etmiyor. YMM'nin sözleşme numarasını yazıyorum.
Dolayısıyle Gönderen Şirkette çalışanının adı soyadı, Ymm'nin sözleşme numarası çıkıyor. Otomotik olarak da tüm fişlerde defter kayıtlarında Mali Sorumlu olarak Çalışan Personelin adı soyadı çıkıyor. Bu doğrumu dur?

Şirkette gönderen yazılan kişide grup içindeki diğer firmada bağımlı SMMM olarak çalışmaktadır.

Saygılarımla,
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0085067)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2016-12-08 10:53

E defter beratında muhasebeci bilgileri alanında YMM bilgileri yer alıp SMMM ünvanını alamaz.Eğer defterler işletme bünyesinde tutuluyorsa SM/SMMM/YMM Sözleşme Tipi Açıklaması (accountantEngagementTypeDescription) alanına tire (-) işareti yazılacaktır. Çünkü Sözleşme Tipi Açıklaması, şematron DİKKAT kontrollerine göre boş geçilmemesi gereken bir alandır.

Diğer taraftan, accountantInformation veri grubu çoklanabilir bir alandır. İşletmenin Yeminli Mali Müşavirle Tam Tasdik sözleşmesi yapması durumunda, bu alanı çoklayarak defterini tutan SM/SMMM bilgisinin yanında Yeminli Mali Müşavir ile yapılan sözleşmeye ait Sözleşme açıklaması, Sözleşme çeşidi, Sözleşme tarihi ve numarası da bu alana yazılacaktır.


Powered by Mantis Bugtracker