Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0042569E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2016-04-22 17:052016-04-28 11:49
Bildirenhll spt 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0042569: smm erbabı e-ftr geçiş hk
Soruİyi günler
Bir SMM mensubu bize kağıt ortamında Serbest Makbuzu düzenlemiştir.Yalnız kendileri e fatura kullanıcı listesinde olduğundan bize düzenleyecekleri SMM'nun e fatura olarak gelmesi gerektiğini belirttiğimizde , kendilerinin SMM erbabı olduğundan Serbest Meslek Makbuzlarınında mevcut mevzuata göre fatura gibi görülmediğinden bahisle e fatura düzenleyemediklerini belirtmiştir.
Bu arada kendileri e fatura aldıklarını da belirtmiştir.Yani e fatura alabilirken e fatura düzenleyememek gibi bir durumları mevcut.
Bu durumla ilgili acil görüşünüzü arz ederiz.
saygılarımızla
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0073244)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2016-04-28 11:48

e-fatura, e-fatura kayıtlı kullanıcıları arasında kullanılması gerekmekle birlikte bu kural fatura belgesi düzenlendiği durumlarda geçerlidir. yani fatura harici diğer belgeler (mevzuatta fatura yerine geçen belge olarak değerlendirilmiş olsa bile) kağıt ortamında düzenlenip gönderilmeye devam edecektir. Dolayısıyla serbest meslek erbabının düzenlediği serbest meslek makbuzu efatura olarak düzenlenecek bir belge değildir.


Powered by Mantis Bugtracker