Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0038657E-ARSIVe-Arşiv MevzuatıHerkese Açık2016-02-10 10:362016-08-19 10:13
BildirenALIIHSAN TECEREN 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0038657: E-ARŞİV FATURASI OLARAK DÜZENLENEN YURTDIŞI FATURALARI
SoruŞİRKETİMİZ E-FATURA,E-ARŞİV VE E-DEFTER UYGULAMA MÜKELLEFİDİR. 01-01-2016 TARİHİNDEN İTİBAREN BU UYGULAMALARI TATBİKE MECBURUZ.
- MEVCUT MEVZUATA GÖRE YURTDIŞI MÜŞTERİLERİMİZE E-ARŞİV FATURASINI DÜZENLERKEN FATURANIN DÜZENLENDİĞİ TARİHTEKİ MERKEZ BANKASI DÖVİZ ALIŞ KURU NU ESAS ALARAK DÖVİZ VE TL TUTARLI FATURA DÜZENLEMEKTEYİZ. GÜMRÜK MÜDÜRLÜKLERİNE BU FATURAYI GÜMRÜK KOMİSYONCULARI VASITASIYLA GÖNDEREREK İŞLEM YAPMAKTAYIZ.
SORU 1: GÜMRÜK BEYANNAMELERİNİN KAPANIŞININ GERÇEKLEŞTİĞİ İNTAÇ TARİHİNE GÖRE DAHA ÖNCE DÜZENLEMİŞ OLDUĞUMUZ FATURANIN TARİHİNİ VE TL KURUNUN NASIL DEĞİŞTİRECEĞİZ.
SORU 2: İNTAÇ TARİHLERİ BİR SONRAKİ AYA SARKAN FATURALAR NASIL İŞLEM GÖRECEK.
SORU 3: İŞLEM GÖREN AYIN 1 İ İLE 31 ARASINDAKİ E-ARŞİV FATURALARININ BİR SONRAKİ AYIN 15 İNE KADAR GİB.NE RAPOR HALİNDE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR. OCAK 2016 AYINDA E-ARŞİV FATURASI OLARAK DÜZENLENEN FATURALARIMIZDAN HENÜZ İNTAÇ TARİHİ BELLİ OLAMAYIP ŞUBAT 2016 AYINA SARKAN FATURALAR NASIL İŞLEM GÖRECEK.
SORU 4: YURTDIŞI OLARAK DÜZENLENEN FATURALARIN E-FATURA OLARAK DÜZENLENMESİ 2017 YILINA TEHİR EDİLDİ. MEVCUT KANUNLARIMIZDA E-ARŞİV FATURASININ DÜZENLENDİĞİ TARİHTEKİ TL KURUNUN ESAS ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT DÜZELTMESİ NE ZAMAN YAPILACAK.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0069660)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2016-03-15 17:13

Merhaba,

Öncelikle e-Arşiv Faturalarda kağı fatura gibi T.T.K, V.U.K ve diğer vergi kanunu hükümlerine tabidir.
Düzenlenen e-Arşiv Faturalarda herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır.
e-Arşiv Faturalar düzenlendiği tarih itibariyle ait olduğu e-Arşiv raporunda Başkanlığımıza bildirilir. İhraç Faturaları intaç tarihinin ait olduğu KDV Beyannamesine eklenir.
e-Arşiv Faturayı yabancı para cinsinden oluşturup oluşturulma tarihindeki kur bilgisini Faturanın açıklamalar kısmına ekleyebilir, yabancı para cinsinden oluşturulan faturayı Başkanlığımıza raporlayabilirsiniz.

İyi günler...


Powered by Mantis Bugtracker