Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0036790E-FATURAe-Fatura Özel EntegrasyonHerkese Açık2016-01-19 18:562018-11-19 16:16
BildirenIBRAHIM YILDIRIM 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0036790: iki farklı özel entegrasyon firmasıyla çalışma durumu
SoruX ve Y olmak üzere iki farklı özel entegratör firma ile sözleşme yaptık. Amacımız gelen faturalarımızı eş zamanlı olarak her iki özel entegratör üzerinden görüntüleyebilmek. Ancak gelen faturalarımızın bir kısmının X, bir kısmının Y üzerinden geldiğini farkettik. Sebep olarakda her iki entegratörden farklı mail adresi verilmesi gösterildi. Sorum her iki entegratörede aynı mail adresi verilmesi durumunda faturalar aynı zamanda iki özel entegratördende izlenebilirmi. GİB 'in bu hususta engelleyici bir uygulaması varmı. Yani iki özel entegratör içinde aynı gönder al mailini kullanabilirmiyiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0062308)
zzTUGBA KASIKCI
2016-01-20 15:03
güncelleme tarihi: 2016-03-23 14:18

Merhaba,

Sistemde iki özel entegratör bir kullanıcı için aynı etiketi ekleyemez. Bu nedenle iki özel entegratör tarafından eklenen etiket farklı olacaktır ve kullanıcının iki ayrı posta kutusu (e-fatura alış ekranı) bulunacaktır.

Ancak sisteminizin izin vermesi halinde (ilgili özel entegratörlerin ortak çalışma yapması gerekebilir) iki posta kutusuna da aynı ekran üzerinden erişmeniz mümkün olabilir.

İkinci bir durum şu olabilir:
Bir özel entegratör kullanıcı içn gb ve pk etiketi ekler, ikinci özel entegratör sadece gb etiketi eklerse, gönderim işlemi iki özel entegratör tarafından farklı ekranlar üzerinden yapılabilirken alım işlemi sadece bir özel entegratörün sistemi üzerinden yapılacaktır. Bu şekilde e-fatura alırken sadece bir ekran kullanılmış olacaktır.



Powered by Mantis Bugtracker