Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0032046E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-12-17 15:572015-12-18 13:22
Bildirencemalozbek1 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0032046: YILLARA SARİ İNŞAAT İŞİ YAPAN İŞ ORTAKLIKLARINDA ELEKTRONİK FATURA ZORUNLULUĞU
Soruİş ortaklığı şekli ile kurulmuş,Yıllara sari inşaat taahhüt işi yapmaktayız. İş ortaklıkları bilindiği üzere bir iş için kurulan ve iş bittiğinde mükellefiyeti sona eren bir ortaklıktır. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 42 nci maddesinde ise birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat (dekapaj işleri de inşaat işi sayılır) ve onarma işlerinde kar veya zararın işin bittiği yıl kati olarak tespit edileceği ve tamamının o yılın geliri sayılarak mezkur yıl beyannamesinde gösterileceği belirtilmiştir. Dolayısıyla İş ortaklığı firmamızda kar işin bittiği yılda gelir tablosu hesaplarına aktarılacaktır.Bu durumda iş bittiği için,yine de elektronik faturaya geçme konusunda ki durumumuz ne olacaktır? Eğer işin bittiği yıl brüt satış hasılatı olarak değerlendirilecek ise, ortaklığın tek bir iş için kurulması nedeniyle biten bir işin e-fatura ve e-defter uygulamasına geçmesi konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0055245)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-12-18 12:24

Sayın İlgili,

Bilindiği üzere yıllara sair inşaat işlerinde işin bittiği yılda gelir tablosu yansıtılan ve 2014 yılı ve müteakip yıllarda brüt satış hasılatı 10 milyonu aşıyor iseniz e-Fatura ve e-Defter başvuru zorunluluğunuz bulunmakta olup, vergi mevzuatı kapsamında sorumluluk mükelleflere aittir.

İyi günler.


Powered by Mantis Bugtracker