Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0030738E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-12-07 12:002015-12-23 15:25
Bildirenaysel_kahya 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0030738: "İhracat İşlemlerinde E-fatura Uygulaması" Kılavuzu Hakkında
Soru"İhracat İşlemlerinde E-fatura Uygulaması" Kılavuzunda
2.1.2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı maddesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı rollerinde birkaç sorumuz olacak:
1. " Gümrük Sistemine alınan fatura için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 20 haneli bir referans numarası üretilir. 20 haneli bir referans numarası yükümlüye bildirilir. 20 haneli bir referans numarası ile belge tarihi yükümlü tarafından gümrük beyannamesinin 44 no’lu kutusunda “Belge Referans No” ve “Belge Tarihi” alanlarında beyan edilecektir."
yazmaktadır. Üretilen bu referans numarası Özel entegratör üzerinden mükellefe iletilmemektedir değil mi? Bu bilgilendirmeyi Gümrük direk mükellefe yapacaktır.
2. " Gümrük beyannamesinin tescilinden önce faturada değişiklik yapılması gerekmesi halinde, değişiklik yapılacak olan fatura ve bu fatura için alınan referans numarası iptal edilir. İptal edilen fatura için alınan referans numarası beyannamenin tescilinde kullanılamaz." yazmaktadır. e-fatura süreçlerinde fatura iptal mekanizması bulunmamaktadır. İptal süreci nasıl işleyecektir?
3."Gümrük beyannamesinin tescilinden sonra faturada değişiklik yapılması gerekmesi halinde, gümrük idaresinin onayından sonra değişiklik yapılacak olan fatura ve bu fatura için alınan referans numarası iptal edilir. İptal edilen fatura için alınan referans numarası beyannamenin tescilinde kullanılamaz."yazmaktadır. 2. maddede belirttiğim gibi e-fatura süreçlerinde fatura iptal mekanizması bulunmamaktadır. İptal süreci nasıl işleyecektir?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0055956)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-12-23 15:24

taslağın belirtilen kısmı gümrük bakanlığı yetkili birimi tarafından hazırlanmış olup konuyla ilgili bilgi almak için gümrük bakanlığı yetkilileriyle görüşülmesi gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker