Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0030210E-DEFTER(Kategori Yok)Herkese Açık2015-12-01 12:082016-03-22 11:48
BildirenTOPAZ 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0030210: Serbest Bölgede efatura uygulaması hakkında
SoruMerhaba,

Serbest Bölgede üretim ruhsatı ile işlem yapmakta olan ve ihracaat gerçekleştiren bir firmayız. Tarafımıza kesilen efaturaları almak için portalı kullanmaktayız. 2 sorum olacak;
1. e-Fatura Uygulaması Gümrük İşlemleri Kılavuzu yayınlanmadığından ne yapacağımızı bilmiyoruz
2. E-faturayı ihracaat faturaları içinde kullanacaksak bile ben şuan kullanmakata olduğum mali mühürü ve portalımı kullanacağım.

bilgi verirseniz sevinirim.
  
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0070057)
DERYA ONER
2016-03-22 11:48

efatura kayıtlı kullanıcıları birbirlerine efatura düzenlemelidir. firmayı kayıtlı kullanıcılar listesinde görüyorsanız efatura kesmelisiniz. ihracat faturalarının efatura olarak kesilmesi durumu alıcının yurtdışındaki bir alıcı olması halinde 1/1/2017 tarihinden sonraya bırakılmıştır.

ihracat faturalarının efatura kapsamına alınması 454 nolu tebliğ ile düzenlenmiştir. Ancak Gümrük bakanlığı yetkilileriyle bu konu görüşülmeye devam etmektedir. konu netleşene kadar önceden olduğu gibi serbest bölgelerdeki kanunen ihracat sayılan satışlara kesilen faturaların da tarafların efatura kullanıcısı olması halinde efatura olarak düzenlenmesine devam edilecektir.

e-fatura kesilmesi gerekirken kağıt fatura düzenlenmişse bu kağıt fatura ilgili mevzuat şubelerince kdv ve gider indiriminde kabul edilmektedir. ancak bu durum efatura kullanıcıları arasında efatura kesilmesi gerektiği kuralını değiştirmeyeceğinden vuk ceza hükümleri geçerli olacaktır.


Powered by Mantis Bugtracker