Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0023791E-DEFTER[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2015-06-11 17:492016-04-14 18:04
Bildirenmuhasebe@cobanogullari.com 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0023791: E-Defter banka kayıtları dekont numarası
SoruMerhaba

banka kayıtlarımızı bankanın ekstrasından işliyoruz ve ekstralarda dekont numarası bulunmamamkta referans numarası yer almakta banka kayıtlarında dekont numarası yerine refarans numarası yazıla bilirmi yada ne yapa biliriz çok fazla banka hareketimiz olduğu için işlemler bankadan her işlem için dekont mu çıkartmaya çalışmayız bankalar dekont numaralı ekstralarının olmadığını söylüyor ve hiç bir firmamnın böyle bir talepte bulunmadığını söylüyor
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0040575)
zzILKNUR AYHAN
2015-06-18 17:09

Sayın İlgili,
www.edefter.gov.tr sitesindeki uygulama kılavuzunda belgelere ilişkin kayıtlar elektronik defterlerde neler yapılabileceğini ilişkin bilgiler bulunmaktadır.
Banka ekstresine ilişkin kısım ise aşağıdaki şekilde olmalıdır.
"Bilindiği üzere bankaya ait işlemlerde muhasebe kaydına esas belge dekont olmaktadır. Dekontların e-Defter uygulamasında belge tipi “other” ve belge açıklaması “dekont” olarak kaydı yapılır ve dekontun numara ve tarihinin de girilmesi zorunludur. Ancak dekont üzerinde belge numarası-tarihi yok ise, kullanılan muhasebe programının söz konusu işleme vermiş olduğu tarih ve numara, belge numarası ve tarihi olarak yazılabilir.
Eğer bankaya ait işlemler dekont bazında tek tek muhasebeleştirilemiyorsa, bu banka işlemleri günlük olarak, banka banka ayrıştırmak koşuluyla, her bir bankadan yapılan işlemler birer muhasebe fişinde işlenebilir. e-Defterde bu kayda esas belge olarak muhasebe fişi gösterilebilir. Bu muhasebe fişi e-defter uygulamasında belge tipi “other” ve belge açıklaması “Muhasebe Fişi” olarak kaydı yapılır ve fişin numarası ve tarihi girilir."

İyi çalışmalar.


Powered by Mantis Bugtracker