Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0002267E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-01-09 11:412014-01-13 12:22
BildirenHASANK 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0002267: FATURA SIRA TAKİP
SoruAy sonunda bazı firmalarla ciro prim bedeliyle ilgili ay sonu cari mutabakat yapılarak prim bedeli faturası düzenliyoruz. Fakat ay sonu yapılan bu mutabakat tüm fatura kayıtlarının girilmesi ve mutabakat yapılması belli bir süre aldığı için ayın tam son günü yapılamıyor, 4-5 gün süre alıyor. Fakat otelimizde günlük faturalar düzenlendiği için bu mutabakat neticelendirileceğine kadar yeni ayla ilgili faturaları sisteme yüklemiş oluyoruz. Örneğin ben 01/01/2014 tarihinde bir fatura sisteme yükledim. Akabinde firma ile ayın 4 mutabakat sağlandı. Faturanın konu olduğu dönem "aralık" ve 31/12 tarihli olarak düzenlemesi gerek. Yasal olarak 7 günüde doldurmuyoruz fakat bu faturayı bu tarihli sisteme yükler isek fatura tarih-sırası şaşıyor. Bu durum mevzuata göre bir sıkıntı yaratır mı?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0003131)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-01-13 11:36

sayın ilgili,

fatura tarihi ile belge numarasının müteselsilliği sistemsel olarak kontrol edilmemektedir. ancak işlediğiniz fiil 213 Sayılı VUK'un ilgili hükümlerince fatura nizamına uymamak nedeniyle usulsüzlük cezasını gerekmektedir.

uygulamadan entegrasyon ya da özel entegratör yöntemi ile yararlanan kullanıcılar birden fazla seride e-Faturayı aynı anda kullanabilmektedir. Eğer Portal kullanıcısı iseniz ve cezai işlemlerle karşılaşmak istemiyorsanız işletmenize uygun başka bir yöntem seçebilir ve birden fazla seride fatura kullanabilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker