Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0001862E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-01-06 11:582014-01-14 11:29
BildirenABDURRAHMAN AKER 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0001862: HATA MESAJI
SoruBİLGİSAYAR PROĞRAMINDAN FATURALAŞTIRDIKTAN SONRA TASLAK OLUŞTURULUP ALICI ADRESİNE PORTAL ARACILIĞI İLE GÖNDERİLDİ.FAKAT ALICIYA TESLİM EDİLEMEDİ İBARESİ YER ALMAKTADIR.AŞAĞIDAKİ HATA MESAJINI VERMİŞTİR.


SCHEMATRON KONTROL SONUCU HATALI - Geçersiz schemeID niteliği : _SUBENO_. Geçerli değerler için kod listesine bakınız.: /*[local-name()=_StandardBusinessDocument_]/*[local-name()=_Package_]/Elements/ElementList/*[local-name()=_Invoice_][1]/*[local-name()= için sonuç bulunamadı.

BU DURUMDA NE YAPMAMIZ GEREKİYOR.AYRICA TİCARİ E FATURA GÖNDERDİĞİMİZ ZAMAN 7 GÜNDEN ÖNCE RED CEVABI GELDİĞİ TAKDİRDE NASIL BİR UYGULAMA YAPABİLİRİZ AYNI FATURA ÜZERİNDE DÜZELTME YAPIP GÖNDEREBİLİYORMUYUZ?

EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0003397)
zzTUGBA KASIKCI
2014-01-14 11:29

Alıcıyı uyarınız, hatayı ayrıntısını iletiniz.

E-fatura paketindeki UBL-TR_Codelist.xml dosyası güncellenmiş hali sitemize eklenmiştir. efatura.gov.tr adresinden tekrar indirerek inceleyebilirsiniz. E-Fatura Belge görüntüleyici içerisindeki schematron kuralları güncellenmiştir. Alıcı eski şema kontrollerini kullanmaktadır. efatura.gov.tr adresinde şema kontrollerinin güncellendiğini belirtiniz. 'SUBENO' kullanılabilmektedir. Bu nedenle alıcının sistemi faturanızı kabul etmelidir.

Alıcı sistemini düzelttikten sonra bu faturayı tekrar göndermeniz gerekmektedir.

Red cevabı gelen faturanızı, red sebebine bağlı olarak yeniden düzenlemeniz gerekmektedir. Reddedilen ve yeni göndereceğiniz faturaları gelen ve gönderiken diğer faturalarınızla birlikte saklamanız gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker