Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0015776E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2014-10-14 16:522016-04-19 14:08
Bildirenmehmetsirli 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0015776: Bidon ölçü birimi hakkında
SoruMerhaba.

Biz SAP de Bidon (BDN) ölçü biriminbde fatura kesiyoruz. GIB de bu ölçü biriminin karşılığı nedir?

Teşekkürler.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0026462)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-10-16 09:34
güncelleme tarihi: 2016-04-19 14:08

Merhaba,

GİB bu şekilde bir yorum yapamamaktadır.

Ölçü birimleri UBL-TR standartlarına göre kullanılmaktadır. UBL'de bulunmayan birimler kullanılamaz. UBL-TR standartlarını incelemeniz gerekmektedir.
Ek olarak, Portal yöntemini kullanıyorsanız portal üzerinde oluşturduğunuz faturalarda sadece portaldeki ölçü birimleri kullanılmaktadır.
- Fatura yükleme modülü ile portal yöntemini, entegrasyon yöntemini ya da özel entegrasyon yöntemini kullanıyorsanız oluşturduğunuz faturalarda UBL-TR'nin izin verdiği ölçüde istediğiniz ölçü birimini kullanılabilirsiniz. Ancak fatura XML'i ile görünümü (XSLT) uyumlu olmalıdır. Gönderdiğiniz faturada XSLT yoksa portalde ve e-Fatura Görüntüleyici programında varsayılan XSLT ile görüntüleme yapabilirsiniz. Yalnız bu durumda gönderici varsayılan XSLT'de yer almayan alanları kullanmışsa bu alanlar (mesela portalde yer almayan birim fiyatlar) E-Fatura Görüntüleyici'de görüntülenemez.

XML dosyaları içinde görüntüleme amacı ile kullanılacak olan XSLT tanımı mutlaka bulunmalıdır. Bu nedenle kendi XSLT'nizi oluşturarak XML ile birlikte gönderiniz.

İyi günler.



Powered by Mantis Bugtracker