Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0012696E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-06-20 14:242016-02-29 17:08
Bildirenguz.bastanoglu 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0012696: fatura bazında verilen indirimin gösterilmesi
SoruMerhaba,
Faturada Ürün bazında indirim verildiğinde AllowanceCharge elemanını kullanıyoruz.
Fakat bazı durumlarda ürüne özel değil de kampanya gibi nedenlerle faturaya genel bir indirim verdiğimiz olmaktadır. Buna göre, direk fatura tutarına indirim verdiğimizde, indirim kalemi için yine <invoiceLine> elemanını mı kullanacağız? Dolayısıyla bu durumda bu eleman içindeki <lineExtensionAmount> tagi indirim kalemi olduğu için negatif değer alacaktır, bunda sakınca var mıdır?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0021077)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-06-30 09:52

Ürün bazinda indirim olacagi zaman InvoiceLine/AllowanceCharge kullaniliyor. Fatura bazinda indirim yapilacaksa direk ana seviyedeki Invoice/AllowanceCharge kullanilabilir. Bu sayede LineExtensionAmount'a negatif deger yazilmaz. LineExtensionAmount'a aslinda negatif yazmak mantiga da aykiri. LineExtensionAmount urunlerin toplam bedelleridir.
(0021147)
guz.bastanoglu
2014-06-30 15:17

Teşekkürler, ancak fatura bazındaki indirimleri <invoiceline> elemanına yazmak yerine belirttiğiniz gibi Invoice/allowancecharge alanına yazarsak, invoiceline 'lardaki <Priceamount> elemanlarındaki tutarların toplamı fatura tutarını bastığımız <TaxInclusiveAmount> alanındaki değerden küçük olur ve kalemler ile fatura toplam tutarı arasında tutarsızlık olur.

Bu durum alıcı sistemde sıkıntıya yol açmaz mı ?
(0026362)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-10-14 10:36

TaxInclusiveAmount Vergiler, iskonto ve artırım dahil toplam tutar girilmektedir.
InvoiceLine altındaki LineExtensionAmount alanına iskonto ve artırımlar dahil tutarın girilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Belge düzeyindeki LineExtensionAmount alanına iskonto ve artırımlar dahil değildir.


Powered by Mantis Bugtracker