Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0011751E-ARSIV[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2014-05-27 09:292016-01-10 15:30
BildirenGULSEN TURAN 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0011751: e-arşiv
Soru433 sıra nolu tebliğe göre e-arşiv kullanıcısı olmak zorundayız.
E-arşiv izni aldıktan sonra (aynı zamanda e-fatura kayıtlı kullanıcısıyız) sadece internet üzerinden yapılan satışlarımızda mı bu izne göre faturalarımızı düzenleyeceğiz? Yoksa tüm satışlarımıza; e-faturaya kayıtlı olmayan mükelleflere veya parekende satış yapılan tüketicilerede bu sistemde mi düzenlemeliyiz? Yada onlara kağıt ortamında fatura ve parekende satış fişi düzenlemeye devam edecekmiyiz?

Teşekkürler
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0018858)
zzMEHMET PEKER
2014-05-27 15:30

Bu Tebliğ kapsamında e-Arşiv Uygulamasından yararlanma izni verilen mükellefler;
a) 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-Fatura Uygulamasına kayıtlı olanlara düzenledikleri faturaları anılan Tebliğe göre e-fatura olarak oluşturmak, iletmek, muhafaza ve istenildiğinde ibraz etmek zorundadırlar.
b) 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-Fatura Uygulamasına kayıtlı olmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv Uygulaması kapsamında fatura oluşturmaya, kâğıt ortamında göndermeye ve oluşturulan faturaların ikinci nüshasını elektronik ortamda muhafaza ve istendiğinde ibraz etmeye zorunludurlar.
c) Vergi mükellefi olmayanlara ise e-Arşiv Uygulaması kapsamında fatura oluşturmaya, müşterilerinin talebi doğrultusunda elektronik ortamda iletmeye veya kâğıt ortamında göndermeye, oluşturulan faturaların ikinci nüshasını elektronik ortamda muhafaza etmeye ve istenildiğinde ibraz etmeye zorunludurlar.


Powered by Mantis Bugtracker