Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0001061E-FATURAe-Fatura Özel EntegrasyonHerkese Açık2013-12-26 15:192013-12-30 09:53
Bildirenhakan_78_78 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0001061: e fatura şube
Sorue faturaya özel entegrasyon olarak başvuru yaptık.1 adet de şubemiz mevcut.özel entegrasyon firması şube ve merkez için ayrı ayrı anlaşma yapmamızmı gerekiyor?.merkez özel entegratör kullanıdığı için ,şubede özel entegrasyon kullanmak zorunda mı? şube ve merkez özel entegrasyonla anlaşırsa gelecek faturaların takibi nasıl olacak ? ikiside aynı vergi numarısını kullandığı için sistem gelecek faturaları şube yada merkez ayrımını nasıl yapıp yönlendirmesini yapacak?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0001407)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2013-12-27 20:03

e-Fatura Uygulaması sonucunda Mali Mühür edinen mükellefler isterlerse Şube adına da Mali Mühür ürettirebilirler. Ancak üretilen Mali Mühürde sadece merkezin Vergi Kimlik Numarası ve Ünvanı yer almaktadır. Firmalar portal kullanıcısı ise Şube bilgilerini ayırt etmek için not alanına Şube adını yazarak açıklama yapabilirler.Entegrasyon yapan firmalar ise bunu birim kod ile ayırt edebilirler.Özel Entegratörle anlaşan firmalar E-fatura Uygulamasını birden fazla özel entegratörden hizmet alarak da kullanabilirler.


Powered by Mantis Bugtracker