Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0001020E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2013-12-26 12:112013-12-26 17:14
Bildirenmvataf 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0001020: Ürün yerine tamir faturası kesilmesi talep edilmektedir
SoruKamu hastanelerine daha once satılan makinaların arızalanma durumlarında cihaz tamiri için kullanılan malzemelerin faturalandırılmasında problem yaşamaktayız.Hastaneler cihaz tamirinde kullanılan malzemelerin faturada yansıtılmasını istememektedirler. Cihaz Tamiri olarak tek satırda toplam maliyet belirtilerek tek fatura düzenlenmektedir.Daha sonra biz sistemden kullanılan malzemeleri stoktan düşmek için faturanın içine girip ilgili stokları tek tek eklemekteydik.E fatura sisteminde bizim kullandığımız malzemeleri sonradan eklemek gibi bir şansımız yok değiştiremeyeceğiz.Hastanelerde hizmet bedeli dışında fatura istemiyor.Bu durumda nasıl bir yol izleyeceğimizi bilemiyoruz.Firma içinde sarf olarak düşmemizde mümkün değil tutarlar yüksek olmaktadır.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0001209)
zzADEM YILMAZ
2013-12-26 17:14

Mükelleflerin şahsi taleplerine göre her hangi bir sistem değişikliği yapılamamaktadır. Söz konusu durumu fatura düzenlediğiniz özel hastaneler ile aşmanız gerekmektedir. Ayrıca fatura düzenleme de vergi mevzuatı olarak yasal her durumu elektronik fatura uygulamasında da yapabilirsiniz. Faturanızı düzenlerken hangi hizmeti veriyorsanız o şekilde faturalandırmalısınız.


Powered by Mantis Bugtracker